donderdag 1 oktober 2009

01 oktober, donderdag, dag 2 in the Blue MountainsNa een heerlijke rustige nacht, deze keer geen hotel, maar lekker in huis bij Jan en Marino, krijgen we een heerlijk ontbijt, met gebakken ei en bacon. Nooit gedacht dat ik dat op de vroege ochtend wilde eten, maar smaakte prima.

rond 9.30 (oftewel 9ish)gaan we op weg naar de Tree Sisters, we waren daar gisteren tegen het donker worden (rond 17.30uur) en nu is het uitzicht helemaal anders omdat de zon aan de andere kant staat. nu kun je vanaf daar ook de kabelbanen zien, die op de foto's staan in het vorige dagverslag. het ziet er helemaal anders uit, en ik moet zeggen dat het gisteren mooier was, ook omdat er nu wat meer mist hangt in de bergen, en je de tree sisters niet in de zon ziet, je ziet dan niet hoeveel lijnen en strepen erop staan. Wel heel leuk om te zien, en we gaan daar meteen even binnen bij een souvenier shop, en daar heb ik een heel leuke cap gekocht.

Op de weg naar ZIGZAG Railway in Lithgow, stoppen we bij een echt kodakmomentje!!!!
het is bij Govett's Leap, en daar zie ik mijn eerste waterval! nou ja eerste! achter die oogjes van mij komt er ook 1 aan, gewoon van de geweldige uitzichten, en de indrukken onderweg hiernaar toe! its just wordtaking!! kan geen woorden vinden voor alles wat ik zie!

hierna gaan we door naar de ZIG ZAG railway maar als we daar aankomen blijkt die pas om 13.15 te gaan rijden, en wij zijn er om 11.15 uur. we besluiten dit niet te doen en vanmiddag om 15.15 met deze trein mee te gaan. We rijden door naar de Botanical Garden op Mount Tomah. Ook dit is weer geweldig om te zien. de foto's zeggen genoeg denk ik! We zijn hier zo lang aan het kijken en genieten dat er geen tijd meer is om op tijd bij de ZIGZAG railway te komen, dus dat schuiven we op naar morgenmiddag.In de botanic garden zie ik mijn eerste slang, een redelijk kleine. ook zie ik hier Lizards, (even voor de vertaling: hagedissen) die zijn Verry Cute!!!
bij terugkomst in het huis van Jan en MArino heeft ze een heerlijke maaltijd voor ons klaargemaakt, aardappelsalade, kipburger, tomaat, ui, kaas. en de toetjes......hmmmm. veel te lekker.

het weer is perfect, er staat een lekker windje, zo'n 25 graden, dus niet te heet omdat de wind er weer lekker over heen blaast. wel goed insmeren want de zon verbrand je hier echt heel snel!!! Voor morgen wordt er regen voorspeld, dus gaan we ook wat dingen binnen doen! ben benieuwd.

Dit was het weer voor vandaag, we gaan hier zo een spelletje doen op de Nintendo WI, dan kunnen we nog een beetje de calorieren van de lekkere toetjes eraf sporten!!
SEE YOU, G'day

30 september, deel 3


Op de foto's kun je het prachtige uitzicht zien vanuit de kabelbaan, helaas zat er een glazen ruit voor dus het spiegelt een beetje maar..... you've got the vieuw!!
de rode lijnen geven de 2 verschillende kabelbanen aan, de horizontale ging tussen 2 bergen door, 270 meter boven de grond, de andere ging vrij stijl naar beneden. Erg mooi.