dinsdag 20 oktober 2009

Dinsdag 13 oktober. airlie beach-townsville

Na een heerlijke nacht slapen wordt ik wakker met spierpijn. Dat had ik ook niet anders verwacht aangezien ik gisteren natuurlijk heel veel gedaan heb. ik heb er nog heerlijk over gedroomd en gisteravond toen ik in bed lag ging mijn bed op en neer van al dat schommelen op het water. er bestaat slechts een hele kleine kans dat dat komt door dat ene glas wijn tijdens het diner!!

We gaan vandaag van Airlie Beach naar Townsville. Daar is niet heel veel te beleven dus we gaan eerst nog lekker even shoppen in Airlie. nog wat souveniers gekocht en voor mezelf ook nog leuke dingen. 1 daarvan is een door een locale aboriginal man gemaakt schildersdoek waar ik thuis een mooie lijst om heen kan doen. Het is gemaakt met het Dotpainting, dus met allemaal stippen. Heel leuke winkel met veel Digeridoos en de jongenman die ons helpt blijkt ook heel goed daarop te kunnen spelen, GAAF wat een geluid komt daar uit zeg. Krijg gewoon kippenvel. Nog wat later toen we de doekjes gekocht hadden vroeg ik hem of hij nog eens wilde spelen en of ik dat mocht filmen. Hij vond dat leuk en zo ging hij nog een keer spelen op de didgeridoo. Even later vertelde hij dat hij diverse diersoorten nagedaan had. Kangaroo, dingo etc. Fantastisch gewoon.

we gaan verder en nemen lekker wat te drinken en gaan lekker bij het strand zitten, nu kan het nog we’ll even in de zon, maar over een paar uur is het echt veels te heet.

Dan rijden we weer richting snelweg en ondanks dat het zo'n lange stukken snelweg zijn zie je enorm veel. Vandaag ook weer veel bergen, maar ook hele stukken droog land met daarop kalveren die ontzettend mager zijn en waarbij ik me afvraag of die het nog we’ll overleven als het in de zomer nog heter wordt. Waarschijnlijk we’ll, want de zomers hier zijn nogal nat en we zien ook overal langs de weg waarschuwingsborden voor overstromingen. Dus als het hier dan regent na zoveel tijd kan de grond het niet verwerken en staat de boel blank.

Een stuk verderop stoppen we om een lunch te nuttigen, en we gaan een café binnen in Homehill waar we een heerlijke beefburger eten en wat lekker kouds drinken. Het is best een grote plaats en heeft ook een accommodatie waar je kan douchen, naar de wc, en zelfs kan koken en afwassen. Je mag hier maximaal 48 uur staan, dus als je wilt overnachten en lekker wilt relaxen dan kan dat hier gewoon aan de rand van de snelweg.


We rijden weer verder en komen onderweg veel akkers tegen waarop ze suikerriet verbouwen, veel boeren zien we de akkers omploegen of bewerken, en er staan overlangs langs de akkers treinwagentjes gevuld met gesneden suikerruit. Die staan gewoon te wachten om vervoerd te worden naar de fabriek. We zien de trein langskomen die die wagentjes gaat ophalen en vervolgens rijden we ook langs de fabriek. Best leuk om te zien. Rond het fabrieksterrein staan dus geen vrachtwagens maar treinen met die gevulde of inmiddels lege wagentjes suikerriet.


Na nog wat rijden komen we aan in Townsville waar we lekker willen genieten van de zon, en zwembad, het is inmiddels 4 uur geweest. Al snel ontdekken we dat dit niet zo'n goed idee is, tenzij we graag lek geprikt willen worden door hele kleine gemeen stekende muggetjes, niet groter dan een vlo, maar laten hun sporen we’ll na, het lijkt we’ll of we de mazelen hebben! Na een heerlijke douche zijn we verlost van de beestjes en gaan lekker even wat lezen en relaxen voor het avondeten.

We gaan eten in een restaurant tegenover de haven of toegang tot de zee. Ik bestel het zelfde als nienke, of nienke bestelt hetzelfde als ik, net hoe je het bekijkt. Lekkere vis met chips and salade. Smaakt prima. Voor het toetje gaan we naar de buren, een italiaanse ijssalon. Heerlijk, lekker buiten op het terras, is nog zo'n 25 graden. morgen gaan we redelijk op tijd weg als we naar Mission beach rijden, dan kunnen we daar ook weer genieten van de zon en hopelijk nog even strand. Het is nog maar een paar dagen, dus nog lekker even genieten.

Maandag 12 oktober. the cruiseday

Al vroeg gaat de wekker, want vandaag is de dag! Snorkelen in the Great Barrier Reef. Ik vind het we’ll erg spannend, heb nog nooit gesnorkeld of uberhaupt in de open zee gezwommen! Ben benieuwd wat vandaag gaat brengen.

Na een heerlijk ontbijtje om 6.30 uur (ik ga nog wennen aan deze vroege tijd ontbijten!) worden we om 7.10 opgehaald om naar de haven te gaan waar onze boot van vandaag ligt. Het begint helaas niet al te goed want de transferbus heeft geen lift, we kunnen dus niet mee. Iemand van het hotel personeel brengt ons daar heen met de bedrijfswagen. Prima dus. No Worries! Bij de haven aangekomen steek onze boot met kop en schouders boven de andere "bootjes uit"! Wat een groot ding zeg, het is een catamaran. Computergestuurd zodat er zo min mogelijk kan is op zeeziek worden.

Ik kan de boot niet op omdat er veel trapjes zijn. Het personeel is alleraardigst en 2 sterke knappe jongemannen dragen me de trap op. Vind dat zelf nogal eng maarja, om ergens te komen moet je je soms daar aan overgeven. In de boot aangekomen krijgen we een lekker kopje thee en dat is deze keer van een australier die nederlands kan praten en verstaan. Leuk hoor, weer even je eigen taaltje te horen.

De tocht naar het pontoon waar we gaan aanmeren duurt ongeveer 3 uur, we maken een tussenstop bij 2 andere eilanden en halen daar mensen op of zetten ze daar af. Onderweg is het erg mooi, je ziet veel water natuurlijk maar in de achtergrond veel bergen in diverse soorten kleuren en maten. Een stuk verderop zie je niks meer dan alleen water, we zijn zo'n 54 km van de kust vandaan. de enige mogelijk om zonder boot ergens te komen is met een watervliegtuig, dat "toevallig" ook even wilde poseren voor mijn camera.

Het Pontoon is een groot drijvend oppervlak waar de boot aan vastlegd.
Het heeft een grote glijbaan, plekken om te zonnen en natuurlijk de plekken om te duiken en snorkelen.


Goed geregeld allemaal, er zit een lifeguard alles in de gaten te houden.

Als eerste ga ik een tochtje maken in een glassbottom boat. Een boot dus met een glazen doorkijk gedeelte zodat je het reef kan zien. Onbeschrijfelijk mooi, vissen, diverse soorten koraal en kleuren. Prachtig.

Nienke is gaan duiken,ik mocht dat niet vanwege medicijngebruik. Nienke had al vaker gedoken en mocht nu dus met een duik mee tot een 9 meter diepte.


Na deze boot tocht ga ik voor de eerste keer snorkelen. Ik ga met een guided snorkeltour, dat wil zeggen met begeleiding omdat ik nog nooit gesnorkeld heb en nog nooit in de open zee of ja oceaan gezwommen heb. In het begin een beetje bang omdat ik niet zo goed durf te ademen door dat buisje, maar al snel krijg ik de (zoute) smaak te pakken en kan ik ook alleen zwemmen. Ik heb dan 1 zwemflipper aan, maar die doe ik uit omdat de balans moeilijk te houden is met maar 1 flipper. Toen ik hem uitgedaan had was het veel beter. Wat is het mooi onder water! Nog nooit zo dicht bij de vissen geweest als nu. Ik word samen met een andere man begeleid door 3 mensen van de boot. Lekker luxe hoor, je krijgt veel te zien en te horen en houden goed in de gaten of het we’ll goed gaat met je. Het water is 25 graden, een wetsuit is we’ll lekker maar het is echt niet koud.

We zien een seecumcumber, en ander koraal dat veranderd van kleur als je het aanraakt. Really Cool. Ik geniet volop. De fotograaf komt ook nog langs en maakt leuke kiekjes. We zien nog een paar grote vissen, mooi gekleurd. En een haai. Geen supergrote maar mooi formaat.

Na deze snorkelsessie is het tijd om wat te eten, Nienke haalt een lekkere lunch en die eten we lekker op de boot op en drogen wat op in de zon. Na het eten gaan we samen nog een keer het water in en kijken aan de andere kant van het gedeelte wat ik vanochtend heb gedaan. ONGELOOFELIJK, kan het niet beschrijven. je zwemt gewoon tussen de vissen door. Je strekt je arm en je kan ze gewoon aanraken. Het koraal is zo mooi, zeker als de zon er op schijnt door het water heen. Super. Nienke had vanochtend een duik gemaakt, en nu is ze ook lekker aan het snorkelen, ze wijst naar beneden en we zien nog een paar grote vissen. Het mooiste hiervan vond ik echt het zwemmen tussen de vissen door, een aquarium is mooi, maar nu is het alsof je er zelf in zit. Veel soorten en maten en kleuren. Prachtig dat die wereld bestaat onder water.

De crew van de boot is fantastisch, ze helpen me prima met in en uit het water komen enz. Na de 2e duik gaan we terug op de boot en vertrekken we weer richting de haven van Airlie Beach, ook weer 3 uur. Onderweg weer prachtige omgevingen met bergen en andere boten. De zon schijnt nog heerlijk en we gaan aan de achterkant van de boot zitten om daar nog lekker van te genieten, het is heerlijk omdat de wind lekker waait door de snelheid van de boot. We’ll veel lawaai van de motor maar ja, you can't have it all!
Ik krijg van Nienke een mooi souvenir in de vorm van een knuffel schildpad, is het logo van deze boot. Nien, nogmaals dank, erg lief van je.

Helaas was de helicopter vlucht niet te boeken om dat heli kapot gegaan is in maart met de tycoon die toen over australie ging. Schijnbaar nogal wat tijd nodig voor de reparatie.
Aangekomen bij de haven helpt de crew me weer naar beneden en gaan we met z'n allen op de foto. Ik heb er giga van genoten, maar je merkt dat de crew het ook speciaal vind om weer iemand met een handicap te helpen.Vol goede herinneringen en de mooie foto's van het snorkelen gaan we terug naar ons hotel. Tijdens de boottocht was er een crewmember die woont in Airlie Beach en we spreken af samen nog te dineren vanavond. Dat was nog erg gezellig en na deze zeer vermoeiende dag is het tijd om te gaan slapen. Ik kan het niet beschrijven, maar als ik 1 woord moet geven wat vandaag voor mij betekent heeft is het:awesome!!

Welterusten.

Zondag 11 oktober,Van Rockhampton naar Airlie Beach.

het douchen in de alternatieve ruimte ging prima. Er was een stoel klaargezet en er lag een stapel handdoeken, alsof ik er 5 jaar onder wilde gaan!
We zijn om 7 uur opgestaan, en zitten gedoucht en we’ll om 8.00 aan de ontbijt tafel te genieten van ons gratis ontbijt! Heerlijk, smaakt nog beter dan dat je er voor betaald! HIHI.

We gaan zo'n 500 km rijden vandaag dus we willen op tijd vertrekken. Dat lukt prima, we zitten al voor 9.00 uur in de auto. Het is alleen maar snelweg, dus de weg is best saai, maar de omgeving blijft weer veranderen. Het ene moment rijd je door het bos, andere moment zie je open vlaktes, heel erg droog, en andere momenten zie je weer bergen en is er ineens weer hoogteverschil.

We hebben vanochtend niet getankt en willen dat onderweg doen, net als gisteren verwachten we dat er elke 100 km we’ll een tankstation zal zijn. Nou NIET dus. Als we aankomen bij de stopplaats waar we dachten te kunnen tanken is er dus niks, behalve een toiletgebouw en een rolstoeltoilet! En natuurlijk bankjes om op te zitten. Het is de middle of nowwhere dus we raken lichtelijk in paniek met nog maar 70km aan benzine in onze tank.

Gelukkig zitten er een paar locals te lunchen en die weten ons te vertellen dat er in een dorpje verderop een tankstation is, dit zal zo'n 20 km verderop zijn. We vertrekken weer en ja hoor we zien de afslag van Sint Lawrence. Het is 1 keer knipperen mert je ogen en je bent het voorbij, maar bij de local shops is een tankstation, nou ja station, 1 werkende pomp! Gelukkig. We gaan weer op weg met een volle tank.


Voor de lunch gaan we wederom naar een Subway, die hebben en goede klant aan ons. We nemen het weer mee en gaan in Sabrina naar the Beach. Een leuke plek om even uit te rusten. Het is dan ongeveer 13 uur. De temperatuur is aardig opgelopen, inmiddels tot 29 graden en op radio waarschuwen ze ook voor de hoge UV straling met kracht 11. Goed smeren dus.

We gaan weer verder op weg naar Airlie Beach en rijden wederom op de Bruce Hyway. We zien hier veel kangaroos langs de kant van de weg! Helaas inmiddels overleden en niet meer in staat om vrolijk rond te huppelen. We’ll zie ik in een bos een koala in de boom hangen.

Het is inmiddels heel erg droog, weinig regen gehad de laatste tijd, dat kan je goed merken aan de vele brugjes waar we over heen gaan en waar eigenlijk een mooie creek onder door hoort te lopen, maar er is weinig water. In de bergen zie je her en der ook weer rookpluimen als teken van brand. Ook heel grote stukken die verbrand zijn. Best treurig om te zien, zwarte bomen en grond, maar miischien we’ll bewust afgebrand om ergere branden te voorkomen.

Rond 1600 uur komen we aan in Airlie, waar we na het inchecken een tour gaan boeken voor morgen.
We gaan met een luxe catamaran op weg naar een patoon in de greet barrier reef waar we kunnen snorkelen, lekker bruinbakken, en het heeft een onderwater kijk gedeelte zodat je mooi de vissen kunt bekijken zonder nat te worden.

We gaan rond 1830 eten bij een mexicaan en dat smaakt ons prima. Lekker gezellig buiten op het terras, want het is nog 25 graden. Heerlijk toch bijna half oktober.

Het is nu 2200 uur en ga zo slapen, de wekker loopt morgenvroeg om 6.00 af en dan gaan we snel ontbijten en dan worden we opgehaald voor onze cruise.

Morgen de sappige of beter, natte details over deze dag, heb er enorm veel zin in, en vooral het snorkelen lijkt me een waanzinnige ervaring. Er bestaat trouwens ook de mogelijkheid om nog met een helicopter een rondvlucht te maken boven het Reef. Als dat te doen is voor mij, ga ik dat zeker doen. Welterusten.

Zaterdag 10 oktober


Vandaag gaan we van hervey Bay naar Rockhampton, een 400 km lange weg.
Na een heerlijk ontbijt in een café aan het strand gaan we op weg . Het is merendeel snelweg en we denken dat het een saaie route zal zijn. Ik vind het reuze meevallen. Er staan hier nog redelijk wat bomen, we rijden een stuk door en over bergen, en na ongeveer 2 uur rijden willen we stoppen om ergens wat te eten. Onderweg zien we een bord staan met rechtsaf naar Tannum Beach, we denken dat dit niet een erg grote stad of dorpje kan zijn maar het tegendeel is waar. Er zit een groot winkelcentrum en daar dus ook een Subway waar we een heerlijk broodje met tonijnsalade halen en wat drinken. Het is ook hier weer prima aangepast voor rolstoelen, toiletten, en zelfs een grote doucheruimte. Heel netjes verzorgd en schoon. Wow, I love this country.

We gaan onze lunch opeten bij een strand met een vijf tal kitesurfers, mooi om te zien, verschillende kleuren vliegers en best wat golfen die het mooie blauwe water ook nog voorzien van wat wit. Het gaan hard met die kites,er staat ook redelijk wat wind.
Na de lunch gaan we verder en ik zie het landschap veranderen, het wordt vlakker, en vooral veel droger. Er staan nog maar her en der wat huisjes, boeren waarschijnlijk, want er staan koeien en paarden buiten. Ook zien we op diverse plekken dat er brand geweest is. Dit kan een natuurlijke brand zijn maar kan ook bewust gedaan worden om erge natuurlijke branden te voorkomen.
Fascinerend om te zien, de bomen en de grond helemaal zwart, maar boven in we’ll mooie groene takken. Wat is de natuur toch mooi.

Tijdens onze rit kwamen we dit bord tegen, het geeft aan hoeveel kilometers we nog te gaan hebben tot Cairns.

We komen uiteindelijk rond 1600 aan in Rockhampton. Een beetje saaie stad, geen zee maar we’ll een rivier waar we met ons hotel aan de overkant zitten. We gaan kijken nog bij een local informatiewinkeltje of we hier al een tour kunnen boeken vor maandag om te gaan snorkelen. We zijn dan in Airlie Beach. Dat kunnen ze niet regelen voor ons, dus moeten we zorgen dat we morgen op tijd in Airlie zijn om de tour te boeken.

We krijgen daar we’ll een goede tip voor het avondeten, een resto waar je kan eten zoveel je wilt in buffetvorm.
We genieten bij terugkomst in het hotel nog even van de zon, en zien dan in de verte grote rookpluimen. Er zal we’ll ergens bosbrand zijn want het is best wijd verspreid de rook.
et hotel is overigens vergeten om een kamer te regelen met een toegankelijke douche. De receptioniste verontschuldigd zich, en kan geen andere kamer boeken maar heeft voor mij we’ll en alternatieve doucheruimte waar ik morgenvroeg gebruik van kan maken. Als verontschuldiging wordt het zojuist door ons geboekte ontbijt gratis. Dus morgenvroeg lekker eten voor noppus.

We gaan op zoek naar de resto die de heren van de informatie ons aanraden en daar gekomen blijkt de hele zaak volgeboekt te zijn. Er is aan de overkant van de straat een theater en daar gaan blijkbaar veel mensen naar toe op zaterdagavond. Na ongeveer een kwartiertje wachten kunnen we beginnen aan ons buffet. Het was lekker maar niks bijzonders, we’ll fijn dat je zelf nu eens je bord kan vullen en niet dat het al kant en klaar gebracht wordt.

Na het eten gaan we terug naar het hotel en vragen aan de receptioniste wat er aan de hand is om dat je de brandlucht heel erg goed ruikt. het is waarschijnlijk een gecontroleeerde bosbrand, dat doen ze hier regelmatig. Ze verzekert ons dat we er niet minder om moeten slapen, dat het niet erg is.

Het was een vermoeiende dag, en morgen nog 1 want dan is het rbijna 500 km. Maar we’ll veel gezien van het land, het is hier nu erg droog, hoop voor de mensen dat er in de zomer niet al te veel bosbranden komen door de droogte. Het is nu bedtijd, dus welterusten en tot morgen.

Vrijdag 9 oktober.

Nienke is al vroeg opgestaan, want die gaat vandaag naar Fraser Island. Ik kan daar niet met mee, en heb vandaag dus het rijk alleen. Ik ga rond 9 uur met de taxi naar het Reef World. Een aquarium met vissen en haaien en zeeschildpadden. Daar aangekomen valt het me toch we’ll een beetje tegen. Het is niet erg groot en aangezien ik er al om 9.30 uur ben moet ik wachten tot 11 uur totdat ze de schildpadden gaan voeren. De tijd kom ik prima door hoor, een paar rondjes langs de aquariums en buiten lekker in het zonnetje vast fotos maken van de schildpadden en de haaien.


er zijn 3 schildpadden, 1 hele grote en 2 wat kleinere. Machtig mooi om te zien. Rond 11 uur gaan we die zeeschildpadden voeren en kan je ze ook aanraken. Ik vind dat geweldig, want ik ben van kleins af aan al gek van schildpadden. Heb er zelf ook al verschillende gehad, en nu nog 2 hele kleintjes.De zeeschildpadden eten sla, dat je voorzichtig voor hun neus houdt zodat ze het zien en ruiken, en daarna snel moet loslaten om je vingers te behouden. Een hele leuke ervaring om ze te voelen en van zo dichtbij te zien.

Ik heb gekozen voor entreegeld en daarbij een diner, dus ik zit rond 11.30 al lekker aan een Barramundi! Lekker klaargemaakt, en ik zit lekker buiten op een terras met uitzicht op de zee, of liever gezegd in de zee.

Er komt een grote boot langs die gaat Walvis kijken. In deze tijd van het jaar zijn er enorm veel walvissen te zien, die hier komen paren en daarna doortrekken naar koudere gedeeltes.

Na het eten besluit ik lekker terug te rollen richting ons appartement, maar aangezien ik zo'n 5 kilometer verderop ben doe ik er zo'n 2 uur over. Het is hier prima te doen om zelf te rollen, het is helemaal vlak, geen hellingkjes of zo. Op diverse punten zijn er uitkijkpunten in de zee, pier enz. En ik neem dus ook rustig de tijd om daar te genieten van de zee en de zon. Het is vandaag weer lekker warm, denk zo'n 28 graden en dus gewapend met zonnebrandcreme factor 30 kan me niet veel gebeuren qua verbranden. Als je maar op tijd smeert natuurlijk!

Rond 14 uur ben ik terug in ons appartement en besluit ik om naar linkerkant van Hervey Bay te gaan, en eigenlijk op zoek naar een grote hobbyzaak die hier zit. Het is nogal ver en aangezien ik deze ochtend ook al veel gerold heb besluit ik ervan af te zien, na zo'n 1,5 km.

Ik pak mijn boekje en mp3 speler en ga heerlijk op het plekje waar ik gisteren het strand op ging, zitten bakken en genieten van alles om me heen.

Ik ga ook nog even naar het internetcafe waar ik in een uur niet verder kom dan 3,5 dagen verslag typen van al onze belevenissen tot nu toe. Maar ja, beter dan niks he.
Het is dan 17 uur en de zon gaat zo onder, op het strand is het niet goed te zien omdat er een grote wolk voorhangt, we’ll zie je mooi de strepen onder de wolken uitkomen.weer een goed kodak momentje dus.Vanavond hebben we lekker gedinerd in een gezellige tent waar we gisteren ook onze lunch gehad hebben. Het is vandaag vrijdag en het is daar gezellig druk, en er is live muziek. Ik voel me hier helemaal thuis, en zie de dagen van dat we hier nog zijn snel minder worden.

Donderdag 8 oktober.

Vandaag gaan we van Noosa naar Hervey Bay, het is ongeveer 180 km rijden, dus das gelukkig niet veel. We zijn allebei al vroeg wakker en gaan rond 8.15 naar de haven tegenover ons hotel en daar gaan we lekker ontbijten. Het is al heerlijk warm en de zon schijnt volop. We gaan dus lekker in korte broek en een tshirt. Bij de haven is een brug en daar staan we even in het water te kijken en we zien een ROG, heel mooii om die in het echt te zien. Even later zitten we heerlijk aan een scrambled egg en bacon panini, en een bord met fruit en een Scone. (engels broodje). Er zijn zekers te weten ergere plekken om een ontbijtje te nuttigen. Heerlijk in de zon, aan het water.

Na het ontbijt gaan we terug en pakken de koffers in en dan gaan we op weg naar Hervey. De route onderweg is in het begin nog wat in en door de bergen, maar als snel merk ik dat het landschap begint te veranderen. Het wordt droger en ook vlakker. De huizen staan verder uit elkaar en ik zie hier ook meer landbouw. Suikerriet e.d. Lijkt best veel op een maisveld bij ons in Nederland. Nog wat verder door begint het echt anders te worden, je ziet gras dat gelig en dor is, en de bomen worden ook steeds minder. In de verte zie ik een rookpluim en vraag me af of dat een bosbrand is of dat ze gewoon vuil aan het stoken zijn. Dichterbij komend wordt de rook dikker en breder, dus ik denk dat het een bosbrand is. Even later zien we aan de andere kant van de weg ook rook. Het is al heel vroeg droog in deze lente, en dan moet de zomer nog beginnen! Na ongeveer een uurtje rijden zien we een bordje met café. het is best warm ondanks de airco in de auto, die willen we niet te hoog zetten omdat we anders ziek worden. We hebben dorst en besluiten dat bordje met café te volgen. Perfecte keuze, het is een historic museum. En een echt outback cafeetje. Heerlijk knus, heel smaakvol ingericht. In eerste instantie lijkt het of ik daar niet naar binnen kan, aan de voorkant zit een hele hoge trap.maar.....aan de achterkant kan ik naar binnen en tot mijn grote verbazing is hier ook een rolstoeltoilet! Heerlijk. Wat is dit fijn om mee te maken. Kan de potdeksel en plein vijf nog een voorbeeld aan nemen!


Na een heerlijke glas lemonade, waar je hier maar 3,80 totaal voor kwijt bent, gaan we terug naar de auto en maken het laatste stukje rijden voor vandaag verder af. bij de auto zien we een bananenboom, lekker veel bananen hangen er al aan.

Al snel zitten we in de bewoonde wereld en komen we aan bij ons appartement. Dit appartement is van Jan en Marino en die verhuren het weer aan andere. Ons verblijf hier is dus gratis op het eten en drinken na. Wat een groot appartement. Echt we’ll, we hebben onze eigen slaapkamer en badkamer, grote keuken en grote zitkamer. Heel leuk.

We gaan na het uitpakken van de spulletjes Hervey Bay verkennen en op zoek naar een lekkere lunch. Die vinden we een stukje verderop bij een gezellige country club met terras buiten. Hier eet ik een lekkere kipsnitzel op een sandwich en neem nog een lekker glaasje Lemmon,bitter en lime. Heerlijk spul, maar weet nog steeds niet wat dat bitter is. Ga eens op internet googelen en dan vind ik het we’ll denk ik. We gaan naar het strand tegenover het café en lopen daar een stuk langs het strand op en over een pier waar ik helemaal het gevoel heb in het water te zijn en lekker kunnen uitwaaien.Die wind is heerlijk want de temperatuur is al zo'n 28 graden. bij het teruglopen over het strand merkt nienke dat ik daar ook makkelijk over heen kan, en zo is het dan eindelijk zover, ik ben weer eens op het strand na zoveel jaar! Heerlijk, voel me super goed.

Ik zie al snel wat koraal liggen en dat heb ik nog nooit in het echt gezien dus
dat wordt van alle kante bestudeerd.
Terwijl ik dit zit te typen rollen de tranen over mijn wangen,is zo lang geleden dat ik op het strand was en daar toen ook nog gewoon kon lopen, maakt dus nogal even wat los aan emotie. Maar das goed. Een teken dat ik lekker aan het genieten ben van alles hier om me heen en alles wat ik al heb beleefd tijdens deze vakantie.
Daarna lopen we terug via de winkelstraat tegenover het strand, en we stranden in een leuke souvenirshop waar ik mijn Digeridoo heb gekocht. Is niet zo'n grote dus kan makkelijk mee in het vliegtuig.

Het was een heerlijke dag, begonnen met een ontbijt in de zon, daarna stukje gereden en lekker geborreld in het Aussie café, daarna naar het strand en naar het mooie appartement.

Morgenvroeg gaat Nienke een dag naar Fraser Island, ik kan daar niet met mee omdat het met een rolstoel niet te doen is, is alleen maar zand. Ik ga morgen met de taxi naar een Aquarium aan de zee

Woensdag 7 oktober, Noosa

Vandaag een lekkere relax dag. We gaan lekker naar Noosa centrum om daar een ontbijtje te nuttigen. Het zit nu niet inbegrepen zoals bij de andere hotels. We vinden in Noosa,ongeveer 5 minuten rijden met de auto, gelukkig snel een parkeerplaats waar we niet hoeven te betalen. Het is al heel erg druk hier. Ik ben daar we’ll verbaasd over, het is immers pas 9.30 uur. In de resto waar we een lekker broodje en een heerlijke smoothie willen bestellen, ga ik in de rij staan, maar wordt door een bediende daar meegenomen naar een andere plek waar ik gewoon voorrang krijg met onze bestelling. Dat is nu nog eens een voordeel met mijn rolstoel!! We eten ons ontbijtje en kijken ondertussen naar alles wat er voorbij komt lopen, Noosa is een gezellig druk stadje met heel veel surf en badgasten. Het is dan ook erg druk bij de cafeetjes en resto's voor het ontbijt. Er zijn hier leuke winkeltjes en we gaan een aantal van hun even binnen. Ik heb slippers gekocht met daarop de verschillende verkeersborden in Australie, fel blauw, met daarop dus die gele borden. Lekker fout, maar ziten prima! Via een winkelcentrum komen we op een grote loopbrug aan bij de zee. Geweldig goed te doen hier, er ligt een houten rij/loopplank langs het strand. Heerlijk, heb helemaal het gevoel lekker op het strand te zitten.


Het is inmiddels zo'n 25 graden, maar met de lekkere zeewind voel je dat niet zo goed. Lekker zonnen, mensen kijken. Wat wil een hollander nog meer deze tijd van het jaar?? Nienke besluit een strandwandeling te gaan maken en ik ben in " charge" of de tassenbewaken. Prima hoor, er zijn ergere beroepen! Over beroepen gesproken, er zijn op deze stranden heel veel lifeguards, goed om te zien dat er een soort van beveiliging is terwijl je lekker aan het genieten bent van zon, zee en strand, al blijft het natuurlijk zelf heel goed opletten in het zeewater, de gevaarlijke stromen zijn buiten de gele vlaggen, en als je heerlijk ligt te dobberen op je luchtbedje ben je daar zo voorbij!
Na een zonsessie van een klein uurtje gaan we terug naar de auto en halen onderweg bij de Subway een lekker broodje voor de lunch. In onze studio eten we die lekker op en gaan daarna op naar het zwembad! Dat is hier heel makkelijk, de deur uit, de hoek om en daar is het dan! Vanuit onze studio zouden we ons zelf kunnen zien zwemmen, maar aangezien wij hier nu bij het zwembad zijn, gaat dat niet lukken.

Het water is heerlijk warm, en na deze verfrissende duik is het weer lekker bakken in de zon. Rond 15 uur hebben we dat ook we’ll gehad en gaan terug naar de kamer. Er komt een donkere lucht aan en jawel, goed en we’ll binnen giet het eruit! Ook een donderklap in de verte is hoorbaar.

Na nog wat gelezen te hebben is het tijd om te douchen en daarna gaan we naar de haven om daar wat te drinken en te eten. Er zitten hier heel veel parkieten, allemaal verzamelen ze in de bomen bij de haven en gaan daar met z'n alle een hels kabaal zitten maken! Ongeloofelijk wat een herrie, maar het zijn er ook zo'n 200 of nog meer. Het begint te schemeren en er komen dus steeds meer andere dieren naar de kant.


Pelikanen, mooi hoor om te zien zo in het echt, en niet achter een hek. Er is in de haven een Boathouse, een drijvend restaurant. We gaan daar even wat drinken. Mooie zaak hoor. Lekker relaxed aan het water. De keuze voor het avondeten valt vandaag op de Indier, ik heb dit nog nooit gegeten en ben dus we’ll benieuwd naar wat het is. Ik bestel een Chicken Tiki Masala, het is erg lekker maar we’ll redelijk pittig. Ik hoor daar ineens een geluid en zeg tegen Nienke, das een apart vogeltje. JA zegt ze, kijk maar eens daar, daar zit die. Blijkt het een Gekko te zijn (een klein hagedisje). Weer wat om toe te voegen aan de verzameling van de door mij geziene nieuwe diersoorten. Na het heerlijke eten gaan we terug naar onze studio. En daar zit ik dit te typen.

Morgenvroeg gaan we naar Hervey Bay, waar we 2 nachten verblijven in het appartement van Jan en Marino. Op naar het volgend avontuur.