woensdag 30 september 2009

30 september, deel 2

foto's gemaakt bij de Tree Sisters, je ziet hier ook Jan en Marino.

30 september, woensdag, dag 4
Vandaag worden we opgehaald in ons hotel door Jan en Marino, ik ken hun van hun eerdere bezoeken aan Nederland, waar ze 2 keer zijn geweest en toen ook bij ons in huis. erg leuk om ze weer eens te zien.

om ongeveer 11 uur halen ze ons op en gaan we met hun auto op weg naar the Blue Mountains. het is ongeveer 1,5 uur rijden en onderweg stoppen we bij een shopping mall in Penrith, Nienke wil voor haar vriendin een cricketshirt en bal kopen en in dit winkelcentrum zit een grote sportzaak. met natuurlijk de shirts van australische cricketteams. in het centrum gebruiken we ook de lunch en gaan daarna verder naar het huis van Jan en Marino. daar zetten we de koffers neer en gaan we naar Scenic World, hier kan je met een kabelbaan de berg afdalen en oversteken. Dit is zo mooi!! ik geloof mijn eigen ogen niet! Nienke is bang van hoogte en ook Marino is er niet zo blij mee maar dapper als ze zijn gaan ze mee naar beneden in de eerste kabelbaan. Jan en ik zitten met onze neus tegen de raam te genieten van de uitzichten. daar beneden aangekomen kan je over houten paden (wederom super toegankelijk voor rolstoelen) een kijkje nemen over de bergen, in het bos, door de bomen etc. het is zo mooi en alle geluiden van de vogels zijn geweldig! hier hoor ik geen Kookabaru maar toen we in Sydney waren op dag 1 heb ik hem al gehoord, is een vogel die een geluid maakt alsof die lacht!! heel erg leuk om te horen. we vervolgen ons pad en zien in de berg een mijnwerkers schaft. hier werd vroeger dus echt met de kolenmijn treinen gereden etc. vanaf deze plek is ook de Tree Sisters goed te zien, een berg die door de aboriginals is gevormd als 3 gezichten/lichamen. indrukwekkend.

en ook weer dat uitzicht, geweldig!!! we gaan weer terug naar deze 1e kabelbaan omhoog. dan pakken we daar nog een ander kabelbaan die helemaal over de bergtoppen heen gaat, als je dus naar beneden kijkt, kijk je zo'n 270 meter meter in de afgerond, gaaaaaffff!!!!! na dit alles gedaan te hebben rijden we met de auto verder naar een betere uitkijkplaats voor de Tree Sisters, kijk maar naar de foto's voor een goede indruk.

29 september, dinsdag, day 3 in Sydney

het is alweer de 3e dag dat we in Sydney zijn. we besluiten vandaag om niet zo veel en ver te lopen naar alles en nemen de trein en bus naar een gedeelte verderop in de stad waar een strand is. het is Bondi Beach en is erg bekend bij de surfguys, het is het bekendste beach over de wereld onder de surfers. Ook vandaag is het heerlijk weer, zo'n 21 graden, lekker zonnig. het is me de laatste dagen al opgevallen dat het overal super goed is aangepast voor rolstoelgebruikers!! overal wc's, de bussen/ treinen/monorail zijn allemaal toegankelijk. daar kunnen ze in Nederland nog veel van leren! Aangekomen in Bondi Beach gaan we lekker een stuk lopen langs het strand.
heerlijk het geluid van golven en de geur van de zee. het is nog niet zo druk aan het strand maar wel gezellig. tegen het middaguur wordt het steeds drukker en zien we ook veel surfers. ook hier zijn heel hoge golven, ik zou er niet in durven zwemmen. je ziet hier ook vlaggen waar je tussen in mag zwemmen en daar buiten niet, de surfers mogen daar niet komen dus zitten aan de rechter of linker kant daarvan. Er zijn huisjes voor de Lifeguards. leuk om te zien.
we nuttigen onze lunch in een leuke tent aan het strand en genieten wederom van het heerlijke zonnetje. Zonnebrand creme is hier wel nodig!! heb mijn gezicht de afgelopen dagen ondanks goed smeren al verbrand.
in Bondi Beach gaan we nog even langs de winkeltjes en nemen daarna de bus terug naar cirqulair key. dit keer geen trein, omdat je vanuit de bus meer ziet, de trein gaat veel ondergronds. De souvenirshop hebben grote aantrekkingskracht op mij en Nienke dus die worden nog even bezocht. het is nog redelijk vroeg wanneer we terug komen bij het hotel en we besluiten even gebruik te maken van het rooftop pool!! lekker warm, en bij een ondergaand zonnetje prima om te doen. Andere dagen was het niet mogelijk vanwege de storm en was het ook veel te koud. na een heerlijke duik in het zwembad besluiten we om niet meer weg te gaan om te eten en nemen lekker wat in het hotel! 3 voorgerechten die we samen opeten, zodat we van elke soort wat hebben. pizza, gebakken aardappeltjes en Roti. hmmmm, heerlijk.
morgen gaan we voor de eerste keer verkassen, Jan en Marino komen ons ophalen in het hotel en dan gaan we naar de Blue Mountains waar hun wonen. daar blijven we 3 dagen tot zondag.

28 september, Sydney dag 2

vandaag gaan we de water route doen, vanuit het hotel lopen we door china town richting Darling Harbour, een ander gedeelte dan gisteren. Daar aangekomen gaan we de Wildlife and Aquarium bezoeken. hier krijg je een goede indruk van wat er allemaal aan dieren in de bush en in de zee te vinden is, heel leuk om te zien, afgezien van het gedeelte met de eight legged freaks!


het is trouwens heerlijk weer, de zon schijnt, maar er staat nog wel wat wind. maar.... de eerste zon hebben we te pakken.

na de "dieren" gezien te hebben genieten we tijdens onze lunch even van de zon, en gaan we verder in de haven en pakken we een Ferry om naar Manly te gaan. deze boottocht gaat helemaal door de haven en onder de brug door en langs the opera house, ook deze keer is het weer prachtig om te zien, omdat het vanaf het water nog mooier is! je krijgt dan echt een 3d look van de Opera House.


op Manly is een strand, waar we even heen gaan en onze eerste vieuw of the sea krijgen! heerlijk, mooie en hoge golven daar.
We nemen de Ferry weer terug naar Cirqualar Key, en eten daar een heerlijke pizza, daarna gaan we met de bus weer terug naar ons hotel.

27 september, dag 1 in Sydney


na een heerlijke nacht slapen worden we verbazend goed en fit wakker. in dit hotel hebben we ontbijt erbij dus we hoeven niet te haasten om aan eten te komen. het hotel is prima, netjes, goed verzorgd. de kamer is niet aangepast, maar om de hoek op de gang is een perfect aangepaste douche/wc ruimte waar ik heerlijk kan douchen etc. helemaal goed.

na een heerlijk ontbijt gaan we op weg om Sydney te verkennen. ons hotel is in het centrum vlakbij China Town, dus niet al te ver weg van alle bekende toeristische trekpleisters. na een wandeling van ongeveer 15 minuten komen we bij de Sydney Tower, die maar liefst 260 meter hoog is en waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Met Nienke aan mijn zijde als reisleidster, zo wat heeft die dame een richtingsgevoel, gaan we daarna verder richting Circular Qey.Er is wel een flinke wandeling door de stad voor nodig, maar afgezien van dat het erg steil is op sommige plekken is het goed te doen.
na een flinke wandeling door dit winkelgebied kunnen we de Harbour bridge zien, en ook the Opera House.

we lopen daarna verder richting de Harbour en zien daar mijn eerste aborigonal met een digaridoo! wat een fantastisch geluid komt daaruit zeg. hij is wel heel trendy want er is een muziekbox bij met een lekkere beat. klinkt goed.vandaag is het weer helaas niet zo goed, heel veel wind!!! een echte storm, maar gelukkig niet de zandstorm van een paar dagen geleden.

op dit gedeelte kijken we lang rond en tegen dat het donker wordt gaan we weer terug naar het hotel waar we in de buurt gaan eten bij een THai, lekker pittig.
een geslaagde dag, veel gedaan, gezien, gehoord. Whats next????

Australie, dag 1 en 2 , friday and saterday 25,26 september


vandaag is het dan eindelijk zover, de vliegreis gaat beginnen.
om 14.00 uur vliegen we weg naar Hongkong, en daarna door naar Sydney met een tussenstop van ongeveer een 1,5 uur.

Het zijn goede zitplaatsen, net achter de wc's. Is maar 5 stappen naar de wc. Dat gaat dus prima.De begeleiding op schiphol was perfect, onze bagage heeft priority gekregen en ook vip labels zodat ze later op Sydney airport snel bij ons zijn. ook mijn rolstoel krijgt zo'n label. dus zijn ze extra voorzichtig met alles, gelukkig maar, want ik wil geen vierkante wielen als ik daar aankom. De transfer op Hongkong verloopt nogal wat chaotisch, er komt een mevrouw aangelopen die komt helpen om van de ene kant naar de andere kant te komen op het vliegveld. nu houd ik wel van een beetje tempo maar dit slaat werkelijk alles! met haar wapperende handjes gebaart ze dat we op moeten schieten (helemaal niet nodig want er is tijd genoeg!!) en rent ze zowat door de gangen om ons op de juiste plaats te krijgen, Nienke en ik hebben echter geen haast en dat frustreert haar wel een beetje, dus haar handjes wapperen zo'n best! Opeens staan we voor een wel hele snelle metro of zoiets, die ons van het ene stuk naar het ander stuk gaat brengen, oh, wat gaat dat ding snel! volgens mij is het besmettelijk, alle mensen daar op het vliegveld hebben haast. eenmaal aangekomen op de checkin gate voor de vlucht naar Sydney hebben we nog 1,45 uur over van de 1.50 uur!!!! dus wats the Hurry??? we besluiten om even de winkels te bezoeken, en te genieten van de rust.

terwijl we wachten op de begeleidster die ons naar de zitplaatsen in het vliegtuig brengt, zien we tot onze verbazing weer diezelfde snelle dame!! met nog steeds wapperende handjes, als zij het vliegtuig kon vliegen met haar handen als vleugels, dan zijn we er sneller dan de nog resterende 10 uur vliegen! Das helaas niet gelukt!
het zijn deze keer niet zo'n goede zitplaatsen, ver lopen van de ingang naar de vleugel, das halverwege dus! en helaas dus ook weinig uitzicht vanwege de plaats aan de vleugels. We gaan hierover de vliegtuigmaatschappij nog bellen, want dezelfde plaatsen zijn gereserveerd voor de terugvlucht.

na een erg vermoeiende vlucht van zo'n 9 uur komen we aan in Sydney! Daar eerst nog door de douane, en gelukkig geen probleem met de medicijnen die ik bij me heb. De taxichauffeur staat ons al op te wachten, op naar het hotel!!
het avontuur Down under is begonnen!