zaterdag 3 oktober 2009

3 oktober, zaterdag, dag 4 in de Blue Mountains

gisteravond gingen we uit eten in een restaurant, nou ja, zeg maar heel grooooot resort in Leura. het was in de middag al gaan regenen en erg mistig geworden maar vanavond was helemaal erg! we moesten de TOMTOM gebruiken om daar heen te gaan. De wegen kon je niet eens zien! het regende en bliksemde maar dat kon je niet heel goed zien omdat het zo mistig was. Eigenlijk best jammer, omdat ik wel eens wilde zien hoe mooi onweer is in de bergen.

we hebben heerlijk gegeten, en we waren zowat de enigste gasten op dat moment in de heeeeele grote eetzaal. best "annoying" omdat de obers zowat je eten van je bord af keken zodat die ook weer wat te doen hadden. we hebben hem geplaagd toen hij het toetje kwam halen, komt hij aanlopen met zijn notitieblokje, en wij wisten alle 4 wat we wilde hebben, dus..... Marino besteld een chocolade mouse, Jan besteld een chocolade mouse en Nienke en ik ook, maar we lieten hem het rondje maar maken, was dat stukje papier van hem toch ergens handig voor!

vanacht weer heerlijk geslapen, we lagen vroeg op bed, half elf, en ik heb me daar nog even vermaakt met een spelletje Professor Layton and the box of Pandora, het is heel erg verslavend, je bent een soort detective die allemaal puzzels moet oplossen, een aanrader voor de nintendobezitters!

na een heerlijke douche en ontbijt zijn we op weg gegaan naar een Aboriginal Education Centre. we hopen daar wat te zien en te horen over de aboriginals. Als we daar aankomen blijkt er een reunie te zijn van een Aboriginal stam.de gids bij het centre nodigt ons uit om daar heen te gaan, een geweldige kans natuurlijk om iets te zien van hun cultuur. Er staan een aantal tenten en daarbinnen zitten veel mensen te luisteren naar iemand, buiten voor de tent zitten abo's op de grond en branden takken met bladeren om de kwade geesten weg te houden.Binnen in de tent wordt je dus letterlijk gerookt!!!! kuch kuch, maar wel heel mooi om te zien. op het programma staat dat er een dansgroep komt die de reunie opent, ook dat is natuurlijk gaaf om te zien, met didgeridoo enz. HELAAS, ook die dansgroep komt niet (het lijkt wel toeval, gisteren wilde we het zien en toen kon het ook al niet!!!) heel jammer maar goed, we zien in elk geval een beetje van de cultuur.

daarna gaan we verder op weg naar Windsor waar winkels zijn, een heel mooi oud historische plaats. Toen we vanmorgen gingen rijden bedacht ik me opeens dat het wel leuk zou zijn als er ergens een scrapbookwinkel was, om stempels of iets te kopen die ik in nederland niet kan vinden. Aangekomen in het plaatsje, met onderweg prachtige uitzichten op de bergen, die nu het slechter weer is echt hun naam waar maken (blue Mountains) gaan we lunchen, het is inmiddels 13.30 uur dus we hebben wel trek. het is in een PUB, en geloof het of niet, maar daar is een systeem waarbij je een pieper mee krijgt naar je tafel, en als je eten klaar is wordt je gepiept!!Hilarisch!! echt leuk. het is me wel opgevallen dat alles verry Big is, alles wat je bestelt is zowat het dubbele vanwat je in Nederland op je bord krijgt. Maar smaakt verder prima.

Na het eten gaan we shoppen en tot mijn verbazing zitten in dit oude dorpje een drietal grote hobbyzaken, en scrapbook winkels maar..... het is zaterdag dus de meeste zijn maar open tot 13.00 uur. laat het nu net die mooiste winkel van allemaal zijn die dicht is. jammer maar... niks aan te doen, misschien maar beter ook want anders koop ik toch de winkel leeg.

er zitten een aantal leuke souvenirshop in deze straat en tot mijn verbazing hebben die ook allerlei hobbyspullen, ik heb een paar rubons gekocht (teksten die je kan afwrijven op een kaart) die in nederland niet te krijgen zijn denk ik.

hierna rijden we terug naar huis, met nog 1 tussenstop op een berg "hawkesbury Lookout" waar je bij goed weer Sydney tower kunt zien. het is nog steeds een beetje mistig hoog in de bergen dus dat zien we niet, maar wel het meer waar de Wite Water Rafting plaatsvond tijdens de Olympische spelen.

De weg terug naar huis was weer geweldig, prachtige uitzichten op de mountains en de omliggende dorpjes.

dit was het voor vandaag, we gaan zo lekker eten, het is nu 19.00 uur, bij jullie 11.00 uur. De koffer voor morgen is al weer gepakt, moeten vroeg op, rond 6 uur in de ochtend, en dan op naar de volgende bestemming, en dat is Coolangatta, daar halen we de huurauto op en rijden dan naar Byron Bay waar we 1 nacht blijven.
ben benieuwd naar wat we daar weer allemaal te zien gaan krijgen, en 1 heel groot voordeel is dat het daar lekker warm is, en de spijkerbroek eindelijk onderin de koffer kan, het is hier nu niet warmer dan 16 graden!!! brrrrr

ik denk niet dat ik elke dag een verslag kan maken, we gaan veel rijden dus niet veel tijd om achter de pc te zitten, heb wel wat beters te doen dan!!!! hahahaha
dus...... SEE You en bedankt voor het lezen. Leuk dat jullie reacties achterlaten.
xx