vrijdag 2 oktober 2009

02 oktober, dag 3 in the Blue Mountains

Ik moet zeggen dat de Nintendo WI gisteravond ontzettend leuk was maar...... ik heb wel verloren. valt nog niet mee om dat ding goed te bedienen.
met al die adrenaline in m'n lijf na de spelletjes valt het niet mee om meteen goed in slaap te vallen. Gelukkig hoeven we niet vroeg op vandaag dus kan lekker even een beetje uitslapen, half negen is het uiteindelijk geworden!

na een heerlijk ontbijtje konden we tot aan het middaguur lekker doen wat we wilden. ik heb mijn koffer een beetje anders ingepakt, en we hebben de kleren gewassen. Super handig dat dat hier kan, en dan zijn de "warme"kleren weer lekker schoon voordat we zondag weer gaan vliegen! dan zijn de warme kleren niet meer nodig.

na dit vermoeidende klusje geklaard te hebben, relax ik lekker even mijn mijn muziek en een puzzelboek, met Andrea Bocelli op de achtergrond gaat het puzzelen me verbazend goed af!

Het weer is niet zo goed, het is nog wel droog en warm genoeg om buiten te zitten maar de zon zit ver achter de wolken. er is regen voorspeld voor later deze dag.

Rond 12.15 gaan we op weg naar de Edge cinema in Katoomba waar we gaan kijken naar een live show van Aborigonals en hun muziek en dans. is a Unique Astralian Expierence cold Goomblar's Dreaming. Bij het theater aangekomen blijkt deze show helaas te zijn omgeboekt naar een film over australie, wat we besluiten niet te kijken. we wilde zowieso naar de ZIGZAG train gaan die we gisteren gemist hadden.
we besluiten wat te gaan eten in Katoomba en daarna door te rijden naar Litgow. het is een uurtje rijden vanaf ons huis. onderweg weer genoten van het prachtige uitzicht, maar je kan duidelijk merken dat er slecht weer op komst is, donkere blauwen luchten, mist over de bergen etc. en..... het begint te regenen. Terwijl we verder rijden en lekker zitten te kletsen zien we ineens een lichtflits gevolgd door een flinke harde donderklap!!!! Zo, dat was even schrikken. ik denk dat ik vandaag wel zo'n beetje alles ga meemaken qua natuursverschillen die je hier in de bergen kan zien/voelen.

eenmaal aangekomen bij de ZIZZAG Railway regent het dat het giet en we zorgen er dus voor snel naar het station te gaan. helaas is er vandaag geen stoomtrein, die is in onderhoud, dus de trein wordt getrokken door een diesseltrein. gelukkig maakt dat geen verschil met de prachtige landschappen die we te zien krijgen.In de trein gaan we zitten op heerlijke relaxstoelen en genieten van al het moois om ons heen. (jammer dat die ramen niet nog groter zijn, nu moeten we onze koppen buiten het raam steken om verder te kijken, wij zijn ook veel te nieuwsgierig naar al dat moois!)het is een ZIZZAG train omdat hij op verschillende punten stopt en daar moet de locomotief gedraaid worden zodat hij ons de andere kant weer kan optrekken, hij gaat zigzaggend door de bergen. Gelukkig is het gestopt met regenen en de zon komt door, dat betekent meestal dat er een regenboog komt en ja....zoals je ziet hier op de foto, prachtig. De pot goud heb ik helaas niet gevonden, maar de waarde ervan is gelijk aan mijn reis door Australie!!!

op een bepaald moment komt de machinist zeggen dat we een beetje langer stoppen hier zodat hij de stoomtrein kan aankoppelen, die is weer helemaal gerepareerd. wat een geweldig gezicht zeg, op de achtergrond bergen en diepte, op de voorgrond rook en een mooie stoomtrein. Wederom super om mee te maken.


we gaan nu uit eten (kom maar op met het kangaroovlees!!!)in een restaurant ongeveer 15 minuten verderop, het is hier kwart voor zeven in de avond en bij jullie ongeveer kwart voor elf in de ochtend. Tja, verschil moet er zijn nietwaar????
tot morgen! en veel leesplezier
G'day, See You