woensdag 21 oktober 2009

Vrijdag 16 oktober

Vandaag de laatste volle dag hier. We gaan lekker genieten van een ontbijtje bij de buren van het hotel. Ik neem lekkere pancakes met pineapple! Smaakt prima hoor in de ochtend.

We gaan zometeen naar de Railway station en daar gaan we met de trein een scenic route doen door/tussen en over de bergen. We moeten een half uurtje rijden en als we daar aankomen zien we een mooi oud station en we wachten op de trein. Via een lift wordt ik in de trein geholpen, ook al weer zo goed aangepast! En dan ALL ABOARD!!

We vertrekken. Het is geen stoomtrein, we’ll een beetje jammer, maar we’ll een mooie oude dieseltrein. We komen tijdens de route door 14 tunnels die destijds allemaal met de hand uitgegraven zijn.

Alleen met behulp van ezels en andere werkdieren werden de brokstukken en de bomen vervoerd die moesten wijken voor deze spoorrails. De uitzichten zijn werkelijk prachtig. We komen langs de eerste waterval, wat normaliter een groot spektakel is vooral als het geregent heeft. Dat heeft het hier in tijden niet dus er komt een miezerig straaltje water naar beneden, we’ll genoeg om te zien dat het een waterval is. Dus....goedgekeurd, mooi om te zien.

We rijden over bruggen en kijken dan diep in het ravijn, wat een uitzicht zeg, die bomen, die verschillende kleuren, dieptes, water enz. Heel gaaf.

in de verte zie je al een glimp van de 2e waterval, de barrongorge. Ook deze heeft normaliter veel meer water maar is we’ll groter dan de andere. Hopelijk gaat het snel regenen, dat kan de natuur hier goed gebruiken, is echt kurkdroog.

We komen aan op het station, Kuranda, en gaan in dit dorpje nog even shoppen en kijken bij diverse aborigals artworkshops. Facinerend om te zien hoe mooi ze bv boomerangs en rithimsticks beschilderen door middel van dotpainting. een urenlang klusje.

Na wat winkels en marktjes is het tijd om wat te eten. We gaan in het rainforest restaurant eten en krijgen plaatsen toegewezen op het terras wat uitkijkt over de bomen. Heel erg mooi. Na deze lunch gaan we op weg naar de Skyrail, een 7,5 km lange kabelbaan over en door het tropisch regenwoud. Wouw, wat een uitzicht. Ontzettend gaaf om te zien en te horen want je gaat over de boomtoppen heen en daar zitten natuurlijk nogal wat vogels. Op 2 uitkijkposten mag je uitstappen en bij de lookouts zien we de waterval die in de trein ook zagen maar dan van boven. Heel mooi, je hoort hem nu ook beter. Wat moet dit prachtig zijn , en een kabaal, als het geregent heeft en de waterval afmetingen aannneemt die je niet voor mogelijk houdt. Indrukwekkend om te zien.

Op de weg naar het eindstation wat tevens ook het hoogste punt is van de kabelbaan kan je uitkijken over de stad Cairns, en wij zitten in Palm Cove waar 2 eilanden liggen die je vanaf hier ook prima kunt zien. Erg leuk, de luchthaven en mooi uitzicht over de bergen. Helaas kunnen we het great barrier reef niet zien om dat er een grote dikke rookwolk hangt over de zee die vanuit de bergen word verspreid. Er zal we’ll ergens weer een flinke brand woeden.Op de terugweg naar het hotel horen we dat er in de goldcoast branden zijn ontstaan en dat er veel mensen geevacueerd moeten worden. Hopelijk is het voor ons geen belemmering morgen met het opstijgen in Cairns.
Dit was een super mooie ervaring, en moe, maar voldaan keren we terug naar Palm Cove waar we nog even lekker gaan zwemmen in de oceaan. Dit wordt mijn eerste keer zwemmen in de oceaan ,(snorkelen niet meegeteld) waarbij ik via een bootramp mezelf bijna met stoel en al in de oceaan laat vallen. Wat is dat warm zeg, het zeewateris 28 graden. Onvoorstelbaar dat dit zo kan. Het wordt hier in Palm Cove ook niet kouder dan 20 graden in de winter maar goed... Dit is net een warm bad waar je in zwemt. Genieten.


We gaan terug naar de kamer en gaan beginnen met het inpakken van de koffer voor de terugreis. Ik heb hier zo'n moeite mee, vind op vakantie gaan prima maar.....die koffer!weet nooit hoe ik die het handigst in moet pakken. Na wat gerommel in de koffer en ook onze magen gaan we eten bij een bar en grill een stukje verderop in de straat. Heerlijk zitten eten en even nog genieten van de laatste paar uur in het warme australie. We gaan ook nog gezellig wat drinken in het café en dan is het zo weer bedtijd. Morgen gaan we naar het vliegveld, en daar gaan we ook nog even naar het visitorscentrum van de flying doctors. vind ik superleuk want door die serie is mijn fascinaties voor Australie ontstaan. Hopelijk gaat alles goed met vliegen, geen vertraging etc.

1 reacties:

Heidie zei

wat een fantastische vakantie heb je toch gehad. Ben benieuwd naar de rest van de foto's

liefs heidie

Een reactie posten