woensdag 21 oktober 2009

woensdag 14 oktober, townsville naar Mission Beach

Het is vandaag de laatste dag van meer dan 200 km. Morgen is het nog 165km naar Palm Cove, bij Cairns.

Vanochtend lekker vroeg wakker, heerlijk geslapen. we gaan lekker douchen en gaan daarna bij de bakker aan de overkant van het hotel een lekker broodje halen wat we gaan opeten aan het strand. Een heel mooi strand in Townsville, er ligt ook een zwembad bij waar je altijd veilig kan zwemmen zonder kwallen enz. Als je in dat bad ligt kijk je zo uit op de zee.

Erg mooi, een lekker relaxende plek om ons broodje te eten. Het is half negen en dus nog niet zo heet in de volle zon, het is we’ll al 25 graden of meer, maar de zon is nog niet zo krachtig als later op de middag.
Na ons heerlijk ontbijt gaan we op weg naar Mission Beach, we hopen daar rond de lunch aan te komen zodat we daarna lekker kunnen relaxen bij het zwembad of bij de zee.

We rijden wederom door prachtig gebied, helaas is er we’ll al veel rook te zien op diverse plekken, wat duid op bosbranden. Er is bij een bepaald gedeelte rondom en berggebied bijna niks te zien van de bergen vanwege de rook.

De lekkere warme zon waar wij van genieten laat zijn keerzijde dus duidelijk zien. Gevaarlijk en verwoestend. We rijden verder door en ik zie een adelaar boven ons, een paar kilometer verderop zitten er weer 2 bij elkaar op de weg en vliegen dus op als wij er aankomen. Wat een prachtige vogels zeg. Enorm groot maar zo indrukwekkend om te zien. De rest van het landschap is hetzelfde als andere dagen, bergen, kale vlaktes, rietsuiker velden. Als we bijna in Mission Beach zijn ziet Nienke een Cassowary lopen en heeft ook nog een kleintje bij zich! Uniek om te zien omdat deze vogels bijna uitgestorven zijn.

We stoppen (op de snelweg) waar het gelukkig niet druk is en we niemand achter ons zien en het lukt me om mooie foto's ervan te maken. Dan duikt er achter ons een auto op en Nienke trapt op het gas en OFF WE GO! Even later zien we een bordje waarop staat dat we door een gebied rijden waar de Cassowary beschermd wordt, er staan enorm leuke borden langs de weg, grappig gewoon hoeveel verschillende soorten ik hier al gezien heb.De snelweg hier in Australie betekent niet dat je hier 120 kunt rijden, sterker nog, harder dan 100 of 110 mag niet, en de snelweg is eigenlijk de grote doorgaande weg van plaats naar plaats. De snelweg gaat ook gewoon door die plaatsjes dus je komt overal leuke plaatsjes tegen, de een wat groter, de ander ben je al voorbij als je de naam ervan hebt uitgesproken. Heel leuke huisjes, diverse soorten, maten en kleuren. Hier kan alles, volgens mij hebben ze geen welstandscommissie of iets dergelijks. Er is er werkelijk geen 1 hetzelfde. Er wordt ook veel gewerkt op de snelweg en dan staan er meestal vrouwen op het hete asfalt met een bordje met daarop STOP of SLOW.

Onvoorstelbaar dat ze dat de hele dag doen in de brandende zon. Zo kan het zomaar gebeuren dat je in de bergen rijd en ineens in een file staat op een VERRY STEEP CLIME. We kunnen er we’ll om lachen omdat het uniek is om mee te maken. Je rijdt hier soms ook kilometers zonder iemand voor je of achter je te hebben rijden.

Aangekomen in Mission Beach, wat een heel klein gezellig plaatsje is, waar 10 winkeltjes zitten en een stuk of 3 cafe's, gaan we inchecken bij ons hotel. Het heet Castaway on the beach, en dat is het ook, het uitzicht in de achtertuin is de zee. Prachtig, je hoort op de kamer gewoon de golven. Er is een heerlijk zwembad bij dat uitkijkt op de zee! Dat gaan we straks zeker uitproberen. De hotelkamer is echt BIG, prima aangepast, heel netjes.

We gaan wat rondkijken en eten in Mission Beach en komen uit bij een café waar we een drankje bestellen, en dat wordt gebracht door een jongedame die heel goed nederlands spreekt, of ja, Belgisch. Haar ouders wonen in Griendtsveen! Wat is de wereld klein he. Zij is zelf al sinds februari aan het backpacken en werkt nu 3 maanden in dat café. Ze gaat in november weer verder, had even een break nodig van al dat rondtrekken.

We eten hier nog een lekkere pizza en gaan daarna nog wat winkeltjes bekijken. Niks bijzonders, maar we’ll leuk om even te zien. ik koop hier wee r een paar ansichtkaarten, heb er van elke plaats nog weten te kopen alleen niet in Townsville. Die komen dadelijk allemaal in mijn scrapbook.

We gaan terug naar het hotel, en zien dan een mangoboom, met prachtige grote mangos. En ook palmbomen met vruchten. We lopen snel terug want de zon brandt en het is erg heet.Tijd voor een lekkere duik in het zwembad. We installeren ons op de ligbedjes en gaan lekker even zwemmen want het is verry HOT. Even in de zon en dan weer afkoelen anders houd je het niet vol.

Vanavond eten we lekker in het hotel, wat erg lekker was, maar ook we’ll het duurste eten tot nu toe. Nu weer op de hotelkamer en we zien op de televisie dat er al veel branden zijn en dat er mensen geevacueerd moeten worden. Het is in de buurt van Brisbane. Vreselijk om te zien, al die ongeruste mensen die mogelijk hun huis gaan verliezen, en wij vieren hier lekker onze vakantie. THAT’S LIFE!

0 reacties:

Een reactie posten