woensdag 30 september 2009

27 september, dag 1 in Sydney


na een heerlijke nacht slapen worden we verbazend goed en fit wakker. in dit hotel hebben we ontbijt erbij dus we hoeven niet te haasten om aan eten te komen. het hotel is prima, netjes, goed verzorgd. de kamer is niet aangepast, maar om de hoek op de gang is een perfect aangepaste douche/wc ruimte waar ik heerlijk kan douchen etc. helemaal goed.

na een heerlijk ontbijt gaan we op weg om Sydney te verkennen. ons hotel is in het centrum vlakbij China Town, dus niet al te ver weg van alle bekende toeristische trekpleisters. na een wandeling van ongeveer 15 minuten komen we bij de Sydney Tower, die maar liefst 260 meter hoog is en waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Met Nienke aan mijn zijde als reisleidster, zo wat heeft die dame een richtingsgevoel, gaan we daarna verder richting Circular Qey.Er is wel een flinke wandeling door de stad voor nodig, maar afgezien van dat het erg steil is op sommige plekken is het goed te doen.




na een flinke wandeling door dit winkelgebied kunnen we de Harbour bridge zien, en ook the Opera House.

we lopen daarna verder richting de Harbour en zien daar mijn eerste aborigonal met een digaridoo! wat een fantastisch geluid komt daaruit zeg. hij is wel heel trendy want er is een muziekbox bij met een lekkere beat. klinkt goed.



vandaag is het weer helaas niet zo goed, heel veel wind!!! een echte storm, maar gelukkig niet de zandstorm van een paar dagen geleden.

op dit gedeelte kijken we lang rond en tegen dat het donker wordt gaan we weer terug naar het hotel waar we in de buurt gaan eten bij een THai, lekker pittig.
een geslaagde dag, veel gedaan, gezien, gehoord. Whats next????

1 reacties:

Heidie zei

leuk dat je ons laat mee genieten van jullie reis. Verheug me op de rest van je verhalen.

kus Heidie

Een reactie posten