woensdag 30 september 2009

Australie, dag 1 en 2 , friday and saterday 25,26 september


vandaag is het dan eindelijk zover, de vliegreis gaat beginnen.
om 14.00 uur vliegen we weg naar Hongkong, en daarna door naar Sydney met een tussenstop van ongeveer een 1,5 uur.

Het zijn goede zitplaatsen, net achter de wc's. Is maar 5 stappen naar de wc. Dat gaat dus prima.De begeleiding op schiphol was perfect, onze bagage heeft priority gekregen en ook vip labels zodat ze later op Sydney airport snel bij ons zijn. ook mijn rolstoel krijgt zo'n label. dus zijn ze extra voorzichtig met alles, gelukkig maar, want ik wil geen vierkante wielen als ik daar aankom. De transfer op Hongkong verloopt nogal wat chaotisch, er komt een mevrouw aangelopen die komt helpen om van de ene kant naar de andere kant te komen op het vliegveld. nu houd ik wel van een beetje tempo maar dit slaat werkelijk alles! met haar wapperende handjes gebaart ze dat we op moeten schieten (helemaal niet nodig want er is tijd genoeg!!) en rent ze zowat door de gangen om ons op de juiste plaats te krijgen, Nienke en ik hebben echter geen haast en dat frustreert haar wel een beetje, dus haar handjes wapperen zo'n best! Opeens staan we voor een wel hele snelle metro of zoiets, die ons van het ene stuk naar het ander stuk gaat brengen, oh, wat gaat dat ding snel! volgens mij is het besmettelijk, alle mensen daar op het vliegveld hebben haast. eenmaal aangekomen op de checkin gate voor de vlucht naar Sydney hebben we nog 1,45 uur over van de 1.50 uur!!!! dus wats the Hurry??? we besluiten om even de winkels te bezoeken, en te genieten van de rust.

terwijl we wachten op de begeleidster die ons naar de zitplaatsen in het vliegtuig brengt, zien we tot onze verbazing weer diezelfde snelle dame!! met nog steeds wapperende handjes, als zij het vliegtuig kon vliegen met haar handen als vleugels, dan zijn we er sneller dan de nog resterende 10 uur vliegen! Das helaas niet gelukt!
het zijn deze keer niet zo'n goede zitplaatsen, ver lopen van de ingang naar de vleugel, das halverwege dus! en helaas dus ook weinig uitzicht vanwege de plaats aan de vleugels. We gaan hierover de vliegtuigmaatschappij nog bellen, want dezelfde plaatsen zijn gereserveerd voor de terugvlucht.

na een erg vermoeiende vlucht van zo'n 9 uur komen we aan in Sydney! Daar eerst nog door de douane, en gelukkig geen probleem met de medicijnen die ik bij me heb. De taxichauffeur staat ons al op te wachten, op naar het hotel!!
het avontuur Down under is begonnen!

2 reacties:

Anoniem zei

Erg mooi verslag we hebben het hier met plezier gelezen,
geniet ervan is je gegund
x Helmie

Heidie zei

wat een een super verhaal. Heb je verhaal met een glimlach zitten te lezen. Geniet er van, het is je gegunt.

kus en knuffel vanuit een koud Nederland.

Heidie

Een reactie posten