woensdag 30 september 2009

29 september, dinsdag, day 3 in Sydney

het is alweer de 3e dag dat we in Sydney zijn. we besluiten vandaag om niet zo veel en ver te lopen naar alles en nemen de trein en bus naar een gedeelte verderop in de stad waar een strand is. het is Bondi Beach en is erg bekend bij de surfguys, het is het bekendste beach over de wereld onder de surfers. Ook vandaag is het heerlijk weer, zo'n 21 graden, lekker zonnig. het is me de laatste dagen al opgevallen dat het overal super goed is aangepast voor rolstoelgebruikers!! overal wc's, de bussen/ treinen/monorail zijn allemaal toegankelijk. daar kunnen ze in Nederland nog veel van leren! Aangekomen in Bondi Beach gaan we lekker een stuk lopen langs het strand.




heerlijk het geluid van golven en de geur van de zee. het is nog niet zo druk aan het strand maar wel gezellig. tegen het middaguur wordt het steeds drukker en zien we ook veel surfers. ook hier zijn heel hoge golven, ik zou er niet in durven zwemmen. je ziet hier ook vlaggen waar je tussen in mag zwemmen en daar buiten niet, de surfers mogen daar niet komen dus zitten aan de rechter of linker kant daarvan. Er zijn huisjes voor de Lifeguards. leuk om te zien.
we nuttigen onze lunch in een leuke tent aan het strand en genieten wederom van het heerlijke zonnetje. Zonnebrand creme is hier wel nodig!! heb mijn gezicht de afgelopen dagen ondanks goed smeren al verbrand.
in Bondi Beach gaan we nog even langs de winkeltjes en nemen daarna de bus terug naar cirqulair key. dit keer geen trein, omdat je vanuit de bus meer ziet, de trein gaat veel ondergronds. De souvenirshop hebben grote aantrekkingskracht op mij en Nienke dus die worden nog even bezocht. het is nog redelijk vroeg wanneer we terug komen bij het hotel en we besluiten even gebruik te maken van het rooftop pool!! lekker warm, en bij een ondergaand zonnetje prima om te doen. Andere dagen was het niet mogelijk vanwege de storm en was het ook veel te koud. na een heerlijke duik in het zwembad besluiten we om niet meer weg te gaan om te eten en nemen lekker wat in het hotel! 3 voorgerechten die we samen opeten, zodat we van elke soort wat hebben. pizza, gebakken aardappeltjes en Roti. hmmmm, heerlijk.
morgen gaan we voor de eerste keer verkassen, Jan en Marino komen ons ophalen in het hotel en dan gaan we naar de Blue Mountains waar hun wonen. daar blijven we 3 dagen tot zondag.

0 reacties:

Een reactie posten