dinsdag 20 oktober 2009

Maandag 12 oktober. the cruiseday

Al vroeg gaat de wekker, want vandaag is de dag! Snorkelen in the Great Barrier Reef. Ik vind het we’ll erg spannend, heb nog nooit gesnorkeld of uberhaupt in de open zee gezwommen! Ben benieuwd wat vandaag gaat brengen.

Na een heerlijk ontbijtje om 6.30 uur (ik ga nog wennen aan deze vroege tijd ontbijten!) worden we om 7.10 opgehaald om naar de haven te gaan waar onze boot van vandaag ligt. Het begint helaas niet al te goed want de transferbus heeft geen lift, we kunnen dus niet mee. Iemand van het hotel personeel brengt ons daar heen met de bedrijfswagen. Prima dus. No Worries! Bij de haven aangekomen steek onze boot met kop en schouders boven de andere "bootjes uit"! Wat een groot ding zeg, het is een catamaran. Computergestuurd zodat er zo min mogelijk kan is op zeeziek worden.

Ik kan de boot niet op omdat er veel trapjes zijn. Het personeel is alleraardigst en 2 sterke knappe jongemannen dragen me de trap op. Vind dat zelf nogal eng maarja, om ergens te komen moet je je soms daar aan overgeven. In de boot aangekomen krijgen we een lekker kopje thee en dat is deze keer van een australier die nederlands kan praten en verstaan. Leuk hoor, weer even je eigen taaltje te horen.

De tocht naar het pontoon waar we gaan aanmeren duurt ongeveer 3 uur, we maken een tussenstop bij 2 andere eilanden en halen daar mensen op of zetten ze daar af. Onderweg is het erg mooi, je ziet veel water natuurlijk maar in de achtergrond veel bergen in diverse soorten kleuren en maten. Een stuk verderop zie je niks meer dan alleen water, we zijn zo'n 54 km van de kust vandaan. de enige mogelijk om zonder boot ergens te komen is met een watervliegtuig, dat "toevallig" ook even wilde poseren voor mijn camera.

Het Pontoon is een groot drijvend oppervlak waar de boot aan vastlegd.
Het heeft een grote glijbaan, plekken om te zonnen en natuurlijk de plekken om te duiken en snorkelen.


Goed geregeld allemaal, er zit een lifeguard alles in de gaten te houden.

Als eerste ga ik een tochtje maken in een glassbottom boat. Een boot dus met een glazen doorkijk gedeelte zodat je het reef kan zien. Onbeschrijfelijk mooi, vissen, diverse soorten koraal en kleuren. Prachtig.

Nienke is gaan duiken,ik mocht dat niet vanwege medicijngebruik. Nienke had al vaker gedoken en mocht nu dus met een duik mee tot een 9 meter diepte.


Na deze boot tocht ga ik voor de eerste keer snorkelen. Ik ga met een guided snorkeltour, dat wil zeggen met begeleiding omdat ik nog nooit gesnorkeld heb en nog nooit in de open zee of ja oceaan gezwommen heb. In het begin een beetje bang omdat ik niet zo goed durf te ademen door dat buisje, maar al snel krijg ik de (zoute) smaak te pakken en kan ik ook alleen zwemmen. Ik heb dan 1 zwemflipper aan, maar die doe ik uit omdat de balans moeilijk te houden is met maar 1 flipper. Toen ik hem uitgedaan had was het veel beter. Wat is het mooi onder water! Nog nooit zo dicht bij de vissen geweest als nu. Ik word samen met een andere man begeleid door 3 mensen van de boot. Lekker luxe hoor, je krijgt veel te zien en te horen en houden goed in de gaten of het we’ll goed gaat met je. Het water is 25 graden, een wetsuit is we’ll lekker maar het is echt niet koud.

We zien een seecumcumber, en ander koraal dat veranderd van kleur als je het aanraakt. Really Cool. Ik geniet volop. De fotograaf komt ook nog langs en maakt leuke kiekjes. We zien nog een paar grote vissen, mooi gekleurd. En een haai. Geen supergrote maar mooi formaat.

Na deze snorkelsessie is het tijd om wat te eten, Nienke haalt een lekkere lunch en die eten we lekker op de boot op en drogen wat op in de zon. Na het eten gaan we samen nog een keer het water in en kijken aan de andere kant van het gedeelte wat ik vanochtend heb gedaan. ONGELOOFELIJK, kan het niet beschrijven. je zwemt gewoon tussen de vissen door. Je strekt je arm en je kan ze gewoon aanraken. Het koraal is zo mooi, zeker als de zon er op schijnt door het water heen. Super. Nienke had vanochtend een duik gemaakt, en nu is ze ook lekker aan het snorkelen, ze wijst naar beneden en we zien nog een paar grote vissen. Het mooiste hiervan vond ik echt het zwemmen tussen de vissen door, een aquarium is mooi, maar nu is het alsof je er zelf in zit. Veel soorten en maten en kleuren. Prachtig dat die wereld bestaat onder water.

De crew van de boot is fantastisch, ze helpen me prima met in en uit het water komen enz. Na de 2e duik gaan we terug op de boot en vertrekken we weer richting de haven van Airlie Beach, ook weer 3 uur. Onderweg weer prachtige omgevingen met bergen en andere boten. De zon schijnt nog heerlijk en we gaan aan de achterkant van de boot zitten om daar nog lekker van te genieten, het is heerlijk omdat de wind lekker waait door de snelheid van de boot. We’ll veel lawaai van de motor maar ja, you can't have it all!
Ik krijg van Nienke een mooi souvenir in de vorm van een knuffel schildpad, is het logo van deze boot. Nien, nogmaals dank, erg lief van je.

Helaas was de helicopter vlucht niet te boeken om dat heli kapot gegaan is in maart met de tycoon die toen over australie ging. Schijnbaar nogal wat tijd nodig voor de reparatie.
Aangekomen bij de haven helpt de crew me weer naar beneden en gaan we met z'n allen op de foto. Ik heb er giga van genoten, maar je merkt dat de crew het ook speciaal vind om weer iemand met een handicap te helpen.Vol goede herinneringen en de mooie foto's van het snorkelen gaan we terug naar ons hotel. Tijdens de boottocht was er een crewmember die woont in Airlie Beach en we spreken af samen nog te dineren vanavond. Dat was nog erg gezellig en na deze zeer vermoeiende dag is het tijd om te gaan slapen. Ik kan het niet beschrijven, maar als ik 1 woord moet geven wat vandaag voor mij betekent heeft is het:awesome!!

Welterusten.

2 reacties:

Anoniem zei

hello, I sent an email to you about this post, its not coming thru for me. Can you connect with me when you get a chance.

cialis online

Anoniem zei

This blog is bookmarked! I really love the stuff you have put here.

generic cialis

Een reactie posten