dinsdag 20 oktober 2009

Woensdag 7 oktober, Noosa

Vandaag een lekkere relax dag. We gaan lekker naar Noosa centrum om daar een ontbijtje te nuttigen. Het zit nu niet inbegrepen zoals bij de andere hotels. We vinden in Noosa,ongeveer 5 minuten rijden met de auto, gelukkig snel een parkeerplaats waar we niet hoeven te betalen. Het is al heel erg druk hier. Ik ben daar we’ll verbaasd over, het is immers pas 9.30 uur. In de resto waar we een lekker broodje en een heerlijke smoothie willen bestellen, ga ik in de rij staan, maar wordt door een bediende daar meegenomen naar een andere plek waar ik gewoon voorrang krijg met onze bestelling. Dat is nu nog eens een voordeel met mijn rolstoel!! We eten ons ontbijtje en kijken ondertussen naar alles wat er voorbij komt lopen, Noosa is een gezellig druk stadje met heel veel surf en badgasten. Het is dan ook erg druk bij de cafeetjes en resto's voor het ontbijt. Er zijn hier leuke winkeltjes en we gaan een aantal van hun even binnen. Ik heb slippers gekocht met daarop de verschillende verkeersborden in Australie, fel blauw, met daarop dus die gele borden. Lekker fout, maar ziten prima! Via een winkelcentrum komen we op een grote loopbrug aan bij de zee. Geweldig goed te doen hier, er ligt een houten rij/loopplank langs het strand. Heerlijk, heb helemaal het gevoel lekker op het strand te zitten.


Het is inmiddels zo'n 25 graden, maar met de lekkere zeewind voel je dat niet zo goed. Lekker zonnen, mensen kijken. Wat wil een hollander nog meer deze tijd van het jaar?? Nienke besluit een strandwandeling te gaan maken en ik ben in " charge" of de tassenbewaken. Prima hoor, er zijn ergere beroepen! Over beroepen gesproken, er zijn op deze stranden heel veel lifeguards, goed om te zien dat er een soort van beveiliging is terwijl je lekker aan het genieten bent van zon, zee en strand, al blijft het natuurlijk zelf heel goed opletten in het zeewater, de gevaarlijke stromen zijn buiten de gele vlaggen, en als je heerlijk ligt te dobberen op je luchtbedje ben je daar zo voorbij!




Na een zonsessie van een klein uurtje gaan we terug naar de auto en halen onderweg bij de Subway een lekker broodje voor de lunch. In onze studio eten we die lekker op en gaan daarna op naar het zwembad! Dat is hier heel makkelijk, de deur uit, de hoek om en daar is het dan! Vanuit onze studio zouden we ons zelf kunnen zien zwemmen, maar aangezien wij hier nu bij het zwembad zijn, gaat dat niet lukken.

Het water is heerlijk warm, en na deze verfrissende duik is het weer lekker bakken in de zon. Rond 15 uur hebben we dat ook we’ll gehad en gaan terug naar de kamer. Er komt een donkere lucht aan en jawel, goed en we’ll binnen giet het eruit! Ook een donderklap in de verte is hoorbaar.

Na nog wat gelezen te hebben is het tijd om te douchen en daarna gaan we naar de haven om daar wat te drinken en te eten. Er zitten hier heel veel parkieten, allemaal verzamelen ze in de bomen bij de haven en gaan daar met z'n alle een hels kabaal zitten maken! Ongeloofelijk wat een herrie, maar het zijn er ook zo'n 200 of nog meer. Het begint te schemeren en er komen dus steeds meer andere dieren naar de kant.


Pelikanen, mooi hoor om te zien zo in het echt, en niet achter een hek. Er is in de haven een Boathouse, een drijvend restaurant. We gaan daar even wat drinken. Mooie zaak hoor. Lekker relaxed aan het water. De keuze voor het avondeten valt vandaag op de Indier, ik heb dit nog nooit gegeten en ben dus we’ll benieuwd naar wat het is. Ik bestel een Chicken Tiki Masala, het is erg lekker maar we’ll redelijk pittig. Ik hoor daar ineens een geluid en zeg tegen Nienke, das een apart vogeltje. JA zegt ze, kijk maar eens daar, daar zit die. Blijkt het een Gekko te zijn (een klein hagedisje). Weer wat om toe te voegen aan de verzameling van de door mij geziene nieuwe diersoorten. Na het heerlijke eten gaan we terug naar onze studio. En daar zit ik dit te typen.

Morgenvroeg gaan we naar Hervey Bay, waar we 2 nachten verblijven in het appartement van Jan en Marino. Op naar het volgend avontuur.

0 reacties:

Een reactie posten