dinsdag 20 oktober 2009

Zaterdag 10 oktober


Vandaag gaan we van hervey Bay naar Rockhampton, een 400 km lange weg.
Na een heerlijk ontbijt in een café aan het strand gaan we op weg . Het is merendeel snelweg en we denken dat het een saaie route zal zijn. Ik vind het reuze meevallen. Er staan hier nog redelijk wat bomen, we rijden een stuk door en over bergen, en na ongeveer 2 uur rijden willen we stoppen om ergens wat te eten. Onderweg zien we een bord staan met rechtsaf naar Tannum Beach, we denken dat dit niet een erg grote stad of dorpje kan zijn maar het tegendeel is waar. Er zit een groot winkelcentrum en daar dus ook een Subway waar we een heerlijk broodje met tonijnsalade halen en wat drinken. Het is ook hier weer prima aangepast voor rolstoelen, toiletten, en zelfs een grote doucheruimte. Heel netjes verzorgd en schoon. Wow, I love this country.

We gaan onze lunch opeten bij een strand met een vijf tal kitesurfers, mooi om te zien, verschillende kleuren vliegers en best wat golfen die het mooie blauwe water ook nog voorzien van wat wit. Het gaan hard met die kites,er staat ook redelijk wat wind.




Na de lunch gaan we verder en ik zie het landschap veranderen, het wordt vlakker, en vooral veel droger. Er staan nog maar her en der wat huisjes, boeren waarschijnlijk, want er staan koeien en paarden buiten. Ook zien we op diverse plekken dat er brand geweest is. Dit kan een natuurlijke brand zijn maar kan ook bewust gedaan worden om erge natuurlijke branden te voorkomen.
Fascinerend om te zien, de bomen en de grond helemaal zwart, maar boven in we’ll mooie groene takken. Wat is de natuur toch mooi.

Tijdens onze rit kwamen we dit bord tegen, het geeft aan hoeveel kilometers we nog te gaan hebben tot Cairns.

We komen uiteindelijk rond 1600 aan in Rockhampton. Een beetje saaie stad, geen zee maar we’ll een rivier waar we met ons hotel aan de overkant zitten. We gaan kijken nog bij een local informatiewinkeltje of we hier al een tour kunnen boeken vor maandag om te gaan snorkelen. We zijn dan in Airlie Beach. Dat kunnen ze niet regelen voor ons, dus moeten we zorgen dat we morgen op tijd in Airlie zijn om de tour te boeken.

We krijgen daar we’ll een goede tip voor het avondeten, een resto waar je kan eten zoveel je wilt in buffetvorm.
We genieten bij terugkomst in het hotel nog even van de zon, en zien dan in de verte grote rookpluimen. Er zal we’ll ergens bosbrand zijn want het is best wijd verspreid de rook.
et hotel is overigens vergeten om een kamer te regelen met een toegankelijke douche. De receptioniste verontschuldigd zich, en kan geen andere kamer boeken maar heeft voor mij we’ll en alternatieve doucheruimte waar ik morgenvroeg gebruik van kan maken. Als verontschuldiging wordt het zojuist door ons geboekte ontbijt gratis. Dus morgenvroeg lekker eten voor noppus.

We gaan op zoek naar de resto die de heren van de informatie ons aanraden en daar gekomen blijkt de hele zaak volgeboekt te zijn. Er is aan de overkant van de straat een theater en daar gaan blijkbaar veel mensen naar toe op zaterdagavond. Na ongeveer een kwartiertje wachten kunnen we beginnen aan ons buffet. Het was lekker maar niks bijzonders, we’ll fijn dat je zelf nu eens je bord kan vullen en niet dat het al kant en klaar gebracht wordt.

Na het eten gaan we terug naar het hotel en vragen aan de receptioniste wat er aan de hand is om dat je de brandlucht heel erg goed ruikt. het is waarschijnlijk een gecontroleeerde bosbrand, dat doen ze hier regelmatig. Ze verzekert ons dat we er niet minder om moeten slapen, dat het niet erg is.

Het was een vermoeiende dag, en morgen nog 1 want dan is het rbijna 500 km. Maar we’ll veel gezien van het land, het is hier nu erg droog, hoop voor de mensen dat er in de zomer niet al te veel bosbranden komen door de droogte. Het is nu bedtijd, dus welterusten en tot morgen.

0 reacties:

Een reactie posten