dinsdag 20 oktober 2009

Zondag 11 oktober,Van Rockhampton naar Airlie Beach.

het douchen in de alternatieve ruimte ging prima. Er was een stoel klaargezet en er lag een stapel handdoeken, alsof ik er 5 jaar onder wilde gaan!
We zijn om 7 uur opgestaan, en zitten gedoucht en we’ll om 8.00 aan de ontbijt tafel te genieten van ons gratis ontbijt! Heerlijk, smaakt nog beter dan dat je er voor betaald! HIHI.

We gaan zo'n 500 km rijden vandaag dus we willen op tijd vertrekken. Dat lukt prima, we zitten al voor 9.00 uur in de auto. Het is alleen maar snelweg, dus de weg is best saai, maar de omgeving blijft weer veranderen. Het ene moment rijd je door het bos, andere moment zie je open vlaktes, heel erg droog, en andere momenten zie je weer bergen en is er ineens weer hoogteverschil.

We hebben vanochtend niet getankt en willen dat onderweg doen, net als gisteren verwachten we dat er elke 100 km we’ll een tankstation zal zijn. Nou NIET dus. Als we aankomen bij de stopplaats waar we dachten te kunnen tanken is er dus niks, behalve een toiletgebouw en een rolstoeltoilet! En natuurlijk bankjes om op te zitten. Het is de middle of nowwhere dus we raken lichtelijk in paniek met nog maar 70km aan benzine in onze tank.

Gelukkig zitten er een paar locals te lunchen en die weten ons te vertellen dat er in een dorpje verderop een tankstation is, dit zal zo'n 20 km verderop zijn. We vertrekken weer en ja hoor we zien de afslag van Sint Lawrence. Het is 1 keer knipperen mert je ogen en je bent het voorbij, maar bij de local shops is een tankstation, nou ja station, 1 werkende pomp! Gelukkig. We gaan weer op weg met een volle tank.


Voor de lunch gaan we wederom naar een Subway, die hebben en goede klant aan ons. We nemen het weer mee en gaan in Sabrina naar the Beach. Een leuke plek om even uit te rusten. Het is dan ongeveer 13 uur. De temperatuur is aardig opgelopen, inmiddels tot 29 graden en op radio waarschuwen ze ook voor de hoge UV straling met kracht 11. Goed smeren dus.

We gaan weer verder op weg naar Airlie Beach en rijden wederom op de Bruce Hyway. We zien hier veel kangaroos langs de kant van de weg! Helaas inmiddels overleden en niet meer in staat om vrolijk rond te huppelen. We’ll zie ik in een bos een koala in de boom hangen.

Het is inmiddels heel erg droog, weinig regen gehad de laatste tijd, dat kan je goed merken aan de vele brugjes waar we over heen gaan en waar eigenlijk een mooie creek onder door hoort te lopen, maar er is weinig water. In de bergen zie je her en der ook weer rookpluimen als teken van brand. Ook heel grote stukken die verbrand zijn. Best treurig om te zien, zwarte bomen en grond, maar miischien we’ll bewust afgebrand om ergere branden te voorkomen.

Rond 1600 uur komen we aan in Airlie, waar we na het inchecken een tour gaan boeken voor morgen.
We gaan met een luxe catamaran op weg naar een patoon in de greet barrier reef waar we kunnen snorkelen, lekker bruinbakken, en het heeft een onderwater kijk gedeelte zodat je mooi de vissen kunt bekijken zonder nat te worden.

We gaan rond 1830 eten bij een mexicaan en dat smaakt ons prima. Lekker gezellig buiten op het terras, want het is nog 25 graden. Heerlijk toch bijna half oktober.

Het is nu 2200 uur en ga zo slapen, de wekker loopt morgenvroeg om 6.00 af en dan gaan we snel ontbijten en dan worden we opgehaald voor onze cruise.

Morgen de sappige of beter, natte details over deze dag, heb er enorm veel zin in, en vooral het snorkelen lijkt me een waanzinnige ervaring. Er bestaat trouwens ook de mogelijkheid om nog met een helicopter een rondvlucht te maken boven het Reef. Als dat te doen is voor mij, ga ik dat zeker doen. Welterusten.

0 reacties:

Een reactie posten